სატესტო რეჟიმი
ხინკალი

ხინკალი

  • 1.5 კგ ფქვილი (თუ უცხოეთში ხართ, all purpose flour)
  • 600-650 მლ წყალი
  • 2-3 ს.კ მარილი

წყალი ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს, ძალიან ცივით ცომის მოზელვა კიდევ უფრო გაგიჭირდებათ. თავიდან უმჯობესია 600 მლ წყალი დაამატოთ. ჯერ ჯამში მოზილეთ, შემდეგ მაგიდაზე გადაიტანეთ და ენერგიულად განაგრძეთ ზელვა. თუ ძალიან გაგიჭირდათ, დაამატეთ დანარჩენი 50 მლ-იც, მაგრამ ამაზე მეტი არა.

ორიოდე სიტყვა გულსართზეც: ჩემი აზრით საუკეთესოა ღორის და საქონლის ხორცის ნარევი, ზოგჯერ ვამზადებ შედარებით ცხიმიანი საქონლის ხორცითაც. პროპორციები დაახლოებით ასეთია:

  • 1.5 კგ ხორცი
  • 3-5  თავი ხახვი
  • 1-2 ჩ.კ ძირა, დაუფქველი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 1-1 საშუალო კონა ქინძი და ოხრახუში
  • წითელი წიწაკის ფანტელები
  • ცოტა შავი პილპილი
  • მარილი
  • 2-2.5 ჭიქა დაახლ. მდუღარე წყალი

რა თქმა უნდა ნებისმიერი სანელებლის რაოდენობის რეგულირება თავად შეგიძლიათ თქვენი გემოვნების მიხედვით, მთავარია ისინი ხორცის გემოს კი არ ფარავდეს, არამედ პირიქით, აუმჯობესებდეს და ამდიდრებდეს. ხახვი თუ დიდი თავებია , 3-4 ცალიც საკმარისი იქნება.

რატომ მდუღარე და არა ჩვეულებრივი წყალი? წყალგარეულ ფარშში წყალი მალევე გამოცალკევდება ხორცისგან და ყოველი ხინკლის მოხვევის წინ საგულდაგულოდ ამორევაა საჭირო. მდუღარე წყლის შემთხვევაში ფარში მეტ-ნაკლებად ინარჩუნებს კონსისტენციას და ხორცი ცალკე აღარ გარბის. კიდევ უკეთესია, თუ მომზადების შემდეგ ფარშს მაცივარში გააჩერებთ რამდენიმე საათი. სითხეს უკეთ შეიწოვს და სამუშაოდაც უფრო ადვილი ხდება.

http://ratatui.ge/khinkali-2/