სატესტო რეჟიმი
ლეჩხუმური ამოლესილი ლობიო

ლეჩხუმური ამოლესილი ლობიო

ლობიო წვნიანი კერძია,იმერლებისა და ლეჩხუმლების ძირითადი საკვები კერძი.იგი მოხარშული ლობიოს მარცვლების,მისი ნახარშის,ხახვისა და სხვადასხვა მწვანილისაგან მზადდება.

დასავლეთ საქართველიში ლობიოს მოხარშულ მარცვლებს ჩაზელენ ,შეკმაზენ მწვანილებით,ტყემლის მარცვლების ნახარშისაგან დამზადებული კვაწარახით და კერძიც მზად არის.აღმოსავლეთ საქართველოში კი ლობიოს მარცვლებს ზეთში ჩაშუშულ ხახვს და მწვანილს ამატებენ.